Header Ad

Categories

Most Viewed

SEKRETET E SUKSESIT TË MADH

Vazhdim….

61. Bëhuni një aventurier. Rivitalizoni shpirtin tuaj dhe ndjenjën e luhatshmërisë. Bëhuni një fëmijë përsëri. Një herë në disa muaj, planifikoni të shijoni një aktivitet të ri, emocionues, si rafting me ujë të bardhë, zhytje në skuba, rrëshqitje në ajër, kalitje në shkëmb, bashkim me klubet e arteve marciale, vela, peshkim në det të thellë ose kampe. Kjo do ta mbajë jetën tuaj në perspektivë, t’ju sjellë më afër atyre me të cilët ju e ndani aktivitetin dhe ju mbani të ndjeheni të zgjuar dhe të rinj.

62. Kaloni kohë me Natyrën. Cilësimet natyrore kanë një efekt të fuqishëm në shqisat tuaja të cilat nga ana e tyre do të çojnë në një ndjenjë të ripërtëritjes, freski dhe paqe. Performuesit e pikut gjatë epokave e kanë kuptuar rëndësinë e kthimit në Natyrë. Filloni kampe ose thjesht duke ecur qetë në pyll. Pusho me një lumë të gazuar. Kultivoni kopshtin tuaj të vogël që do të shërbejë si oazë tuaj personale në mes të një qyteti të mbushur me njerëz. Duke kultivuar një miqësi me Natyrën, shpejt do të gjeni më shumë qetësi, kënaqësi dhe pasuri në jetën tuaj.

63. Kujtoj fjalën e mençur “mens sana in corpore sano”, që do të thotë se në një trup të shëndoshë qëndron një mendje e shëndoshë. Kurrë mos e neglizhoni trupin që lidhet ngushtë me mendjen. Ky është tempulli yt. Feed atë lëndëve djegëse mirën, ushtrojnë çdo ditë dhe kujdes për të si ju do të zotërimit tuaj çmuar – sepse ajo është.

64. Jini aq të fortë sa që asgjë nuk ndërhyn me paqen e mendjes suaj. Një boksier i njohur dikur ishte i pakënaqur. Kur u pyet përse, ai tha se e kishte lejuar veten të mendonte një mendim negativ. Frenoni dëshirat tuaja dhe qendroni në qendër dhe fokusoheni – ajo bëhet më e lehtë me praktikën. Ju me të vërtetë nuk mund të përballoni luksin e një mendimi negativ.

65. Mos hani tre orë para gjumit. Kjo lejon për tretje më të butë dhe një gjumë më qetësues. Për më të thellë, më shumë gjumë ripërtëritës, mbani mend se një dozë ditore e stërvitjes nxit gjumë të mirë, ashtu si dhe një periudhë pushimi një orë para shtratit. Gjithashtu mos sillni punë në shtrat me ju ose mos mendoni për ndonjë gjë që mund t’ju shqetësojë. Lehtësoni veten në gjumë si një foshnje që këndohet një nindishë e butë dhe qetësuese. Dhe së fundi, siç tha Leonardo da Vinçi, “një ditë e mirë e harxhon gjumin e lumtur”.

66. Kini kujdes për reputacionin tuaj. Nëse është mirë, do të të çojë në lartësitë më të larta. Por sapo të njolloset, do të jetë e vështirë të rifitoj. Gjithmonë reflekto në kursin e veprimit tuaj. Asnjëherë mos bëni asgjë që nuk do të jeni krenarë t’i tregoni nënës suaj. Kini gjithmonë argëtim, por mos e hidhni atë me ndjenjën e shëndoshë dhe me maturi.

67. Gjeni mentorët për të modeluar cilët do t’ju udhëheqin në progresin tuaj. Gabimet e botës janë bërë të gjitha një herë më parë – pse nuk duhet të keni dobi të përvojës së të tjerëve? Gjeni dikë që ka guxim dhe konsideratë për të tjerët, dikush që është pjekur. Mentori juaj duhet të ketë vetëm interesin tuaj më të mirë në mendje dhe duhet të jetë mjaft i lartë për t’ju ofruar udhëzime të mira për subjektet me të cilat kërkoni ndihmë. Gjithkush duhet të ndjehet i vlerësuar dhe madje edhe drejtuesit më të ngarkuar do të gjejnë kohë për të ndihmuar një person që i respekton ata dhe vlerëson këshillat e tyre.

68. Bëni një listë të të gjitha dobësive tuaja. Një person vërtet i sigurt dhe i shkolluar do të vërejë një dobësi dhe do të kërkojë përmirësimin metodik. Mbaj parasysh se edhe njerëzit më të mëdhenj dhe më të fuqishëm kanë dobësi. Disa janë më të mirë se të tjerët në fshehjen e tyre. Nga ana tjetër, njihuni me cilësitë tuaja më të mira dhe i kultivoni ato.

69. Asnjëherë mos ankoheni. Njohur si një person pozitiv, i fortë, energjik dhe entuziast. Dikush që ankohet, është cinik dhe gjithmonë kërkon negative në çdo gjë, do të trembë njerëzit larg dhe rrallë do të ketë sukses në ndonjë gjë. Nga pikëpamja thjesht psikologjike, gjërat krijohen gjithmonë dy herë: një herë në mendje dhe pastaj në realitet. Përqëndrohuni në pozitive. Jini kaq mentalisht të vështira saqë asgjë nuk ju largon kursin tuaj të planifikuar drejt suksesit. Paraqitni dhe besoni fort në atë që dëshironi. Me siguri do të bëhet realitet.

70. Mbaj parasysh dobësitë e miqve tuaj. Nëse ju shikoni për të meta ju me siguri do të gjeni ato. Jini të pjekur sa të injoroni të metat e vogla të të tjerëve dhe të shihni të mirën që secili ka në vetvete. Mund të mësojmë nga të gjithë. Gjithkush ka një histori për të treguar, një shaka për të ndarë dhe një mësim për të mësuar. Hapni mendjen tuaj për këtë dhe do të mësoni një sasi të jashtëzakonshme. Miqtë janë aq shumë të rëndësishëm për një ekzistencë të lumtur – sidomos ata që kanë ndarë shumë përvoja dhe qesh me ty. Puna e vështirë për të bërë miqësi, dhe të gjitha marrëdhëniet tuaja për atë çështje, më të fortë dhe më të pasur. Thirrni miqtë tuaj, blini atyre dhurata të vogla të librave ose sende të tjera që ju besoni se mund të gëzojnë. “Ligji i fermës” vlen edhe për marrëdhëniet ashtu edhe për pjesën tjetër të jetës – ju korrni ato që keni mbjellë dhe keni miq të shkëlqyeshëm, së pari duhet të jeni një

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*