Header Ad

Categories

Most Viewed

Mosha është thjesht një numër! Kardiologu 109-vjeçar ndan sekretet e jetëgjatësisë dhe jetës së shëndetshme

Mosha është thjesht një numër! Kardiologu 109-vjeçar ndan sekretet e jetëgjatësisë dhe jetës së shëndetshme

Dr. George Martin doli në pension nga karriera e tij në kardiologji kur ishte 70 vjeç. Sidoqoftë, profesori dhe shpikësi i njohur britanik ende ndihet i ri, fizikisht dhe me shpirt. Në 39 vitet e fundit, Dr. Martin ka jetuar me pensionin e tij. Ai është 109 vjeç, por duket dhe ndihet sikur është 60 vjeç.Dr. Martin e shpjegon këtë sekreti i jetëgjatësisë qëndron në enët e gjakut . Nëse ata janë të pastra dhe të shëndetshme, mund të jetoni me lehtësi deri në 120 vjet dhe madje edhe më gjatë, dhe të qëndroni plotësisht të shëndetshëm. Ish-kardiologu është një shembull i gjallë i besimit të tij.

Korrespondenti ynë u takua me një njëqindvjeçar për intervistë. Dr Martin u tregua mjaft i mirë që ndau metodën e tij të pastrimit të enëve dhe zgjatjen e jetës.

Në ditëlindjen e 109-të, Dr. Martin mori një kartë urimi për ditëlindjen nga të famshëm. Vendi i punës i Dr. Martin.

– Dr. Martin, ju keni argumentuar në mënyrë të përsëritur që enët e pastra janë baza e shëndetit. Pse mendon keshtu?

– Është e thjeshtë. Funksionimi i të gjitha organeve dhe sistemeve të brendshme varet nga cilësia e furnizimit me gjak. Në fund të fundit, gjaku shpërndan oksigjen dhe lëndë ushqyese në organet e brendshme dhe ndihmon në eliminimin e dioksidit të karbonit e produkteve metabolike. Kur jeni i ri, ju lëvizni shumë, dhe enët tuaja janë fleksibile dhe të pastra, duke siguruar sasinë maksimale të oksigjenit dhe lëndëve ushqyese për organet. Megjithatë, me kalimin e viteve, niveli i aktivitetit fizik bie dhe fillojnë të krijohen shtresa në enët e gjakut. Kjo shkaktohet nga faktorë të ndryshëm, duke përfshirë ato të dëmshme (p.sh., pirja e duhanit, dietë jo e shëndetshme, ajri i ndotur, stili i dobët i jetës) si dhe ato mjaft të natyrshme (siç është depozitimi i lipideve, që ndodh tek të gjithë).

Çfarë dua të them me enë gjaku të bllokuara pjesërisht? Imagjinoni një tub të mbushur me ndryshk. Çfarë ndodh me ujin në këtë rast? Presioni i ujit rritet, dhe cilësia bie. E njëjta gjë ndodh me enët e gjakut. Kur krijohet kolesterol dhe substanca të tjera në enët e gjakut, tensioni rritet. Shtresat në enët e gjakut janë shkaku kryesor i hipertensionit! Përveç kësaj, vetë gjaku merr papastërti. Furnizimi me gjak ndalon së funksionuari në mënyrën e duhur. Për rrjedhojë, të gjitha organet dhe sistemet vuajnë, duke prekur shëndetin tuaj në mënyrë dramatike. Edhe lëkura është një organ, ju e dini.

Përfundimisht, trupi juaj fillon të plaket. Nëse ju “pastroni” enët tuaja duke hequr në kohë shtresën e krijuar, ju do të jeni në gjendje të jetoni deri në 120 vjet. Të gjitha organet, kyçet dhe madje truri juaj do të qëndrojnë të shëndetshme dhe normalisht do të funksionojnë. Kjo nënkupton që, duke i mbajtur enët e gjakut të pastra, ju mund ta zgjasni jetën dhe shëndetin tuaj në mënyrë të ndjeshme. Ka shumë shembuj për të provuar këtë. Këtë ua rekomandova pacientëve të mi dhe tani ata i ndjekin udhëzimet vetë. Njerëzit që e kanë dëgjuar këshillën time kanë jetuar më tepër se bashkëmoshatarët e tyre.

Kjo është mënyra se si bllokohen enët e gjakut me kalimin e viteve. Nëse nuk i keni pastruar kurrë enët tuaja të gjakut dhe jeni mbi 40 vjeç/e, ato kanë krijuar shtresa. Së shpejti, kjo do të ndikojë në shëndetin tuaj, nëse nuk keni e ndierë ende.

– Cilat janë patologjitë e shkaktuara nga krijimi i shtresave në enët tuaja?

– Siç thashë, i gjithë trupi vuan nga kjo. Natyrisht, gjendja ndikon kryesisht në organet dhe sistemet që lidhen drejtpërdrejt me qarkullimin e gjakut dhe sistemin kardiovaskular.

Krijimi i shtresave në enët e gjakut shkakton një sërë sëmundjesh:

 • Sëmundje aterosklerotike vaskulare. Enët tuaja pushojnë së funksionuari në tërësi: enët më të vogla bllokohen tërësisht, dhe në enët e mëdha krijohen shtresa kolesteroli.
 • Sëmundje koronare të zemrës. Kjo ndodh kur arteriet koronare kanë shtresa dhe nuk sigurojnë gjak të mjaftueshëm në zemër.
 • Goditja në tru. Në rast të një humbjeje të vazhdueshme të furnizimit me gjak në indet e trurit, fundet nervore fillojnë të vdesin, gjë që çon në humbjen e disa funksioneve të trurit.
 • Hipertensioni. Kur enët e gjakut ngushtohen shumë, tensioni i gjakut rritet.
 • Venat varikozë. Venat varikozë mund të zhvillohen në këmbë (të cilat shpesh shqetësojnë gratë) dhe pjesë të tjera të trupit. Hemorroidet janë një nga pasojat e venave varikozë.
 • Tromboza venoze dhe arteriale. Nëse nuk trajtohet, enët e gjakut në fund mund të zhvillojnë mpiksje, duke çuar në atrofi vaskulare dhe vdekjen e qelizave në një organ të caktuar. Nëse një mpiksje shkrihet në rrjedhën e gjakut, ajo mund të çojë në bllokimin e enëve të gjakut në zemër, duke çuar në atak zemre, e cila përfundon me vdekje në 70% të rasteve.

Më lejoni të ju tregoj disa imazhe që ilustrojnë rreziqet e krijimit të shtresave në enët e gjakut. Shihni se sa dramatikisht kjo mund të ndikojë shëndetin tuaj dhe përfundimisht të shkurtojë jetën tuaj.

Zemra e një gruaje pas një infarkti fatal miokardial

Goditja në tru tek një burrë 53-vjeçar. Goditja në tru GJITHMONË çon në paaftësi – njerëzit nuk mund të jetojnë më pa ndihmë. Goditja në tru shkaktohet nga bllokimi i enëve të gjakut.

Venat varikozë, që prekin shumë gra, janë rezultat i drejtpërdrejtë i krijimit të shtresave në enët e gjakut.

Kjo ndodh te kaq shumë njerëz! Sëmundjet kardiovaskulare vrasin katër herë më shumë njerëz sesa të gjitha shkaqet e tjera të kombinuara. Mjekët e dinë këtë. Ata e dinë se të gjithë duhet të pastrojnë enët e tyre të gjakut, por për arsye të caktuara, ato nuk japin recetë për trajtim të përshtatshëm në vend. Shumë mjekë u japin medikamente për tensionin e gjakut pacientëve të tyre që vuajnë nga hipertensioni. Megjithatë, këto medikamente sigurojnë një mjekim të përkohshëm dhe jo trajtim të problemit. Ajo që ju nevojitet është pastrimi i enëve të gjakut. Meqë ra fjala, mjekësia në vendet Lindore e dinë rëndësinë e kësaj. Njerëzit mbi 35 vjeç i pastrojnë enët e tyre të gjakut rregullisht. Të gjithë atje veprojnë kështu. Pse e lëmë të patrajtuar shqetësimin në këtë vend? Është një pyetje e madhe.

– A ka ndonjë simptomë të veçantë që tregon krijimin e shtresave?

– Po sigurisht. Simptomat kryesore përfshijnë:

 • Migrenë
 • Përkeqësimin e kujtesës
 • Lodhje kronike
 • Pagjumësi
 • Çrregullime erektile
 • Përkeqësimi i vizionit dhe dëgjimit
 • Tensioni i lartë i gjakut
 • Shkurtesa e frymëmarrjes dhe angina
 • Lëkura e zbehtë në këmbë
 • Dhimbje në muskujt dhe nyjet

Megjithatë, edhe nëse nuk keni ndonjë nga këto simptoma, duhet të pastroni enët e pllakave të paktën çdo 5 vjet pas 30 vjetëve. Kjo do t’ju lejojë të qëndroni të shëndetshëm.

Në fakt, pllakat e enëve krijohen shumë shpejt, sidomos tek njerëzit e moshuar. Ju nuk keni nevojë të hani burgers dhe patate të skuqura tri herë në ditë për të zhvilluar pllaka.Kur hani një sallam ose vezë të fërguara, një sasi kolesteroli depozitohet në enët e gjakut. Me kalimin e kohës, kolesteroli grumbullohet.

– A mund të ndani sekretin tuaj për të mbajtur enët uaja të pastra?

– Deri kohët e fundit, i gjithë procesi i pastrimit të enëve të gjakut do të më merrte disa muaj. Mblidhja vetë bimët e nevojshme. Ndonjëherë, i bleva në tregun lokal ose i porositja ato në internet, dhe pastaj përgatitja infuzione. Unë nuk e bëj këtë më sepse kolegët e mi nga Instituti i Kardiologjisë kanë krijuar një produkt shumë efektiv dhe të përballueshëm për pastrimin e enëve. Ai quhet Recardio. Ajo ka për qëllim normalizimin e tensionit të gjakut dhe trajtimin e hipertensionit, por kjo normalizim ndodh si pasojë e mbajtjes së enëve të gjakut të pastër. Kjo është arsyeja që i shërben qëllimit tonë në mënyrë të përsosur.

SENZACIONAL PRODUKT I RI
2018

Recardio është një produkt i shkëlqyeshëm që ju lejon të pastroni enët tuaja nga krijimi i shtresave në vetëm 1-2 javë të përdorimit të rregullt.


Më lejoni gjithashtu të theksoj se ky produkt përmban zero kimikate. Ajo përbëhet vetëm nga ekstrakte shumë të koncentruara të bimëve që promovojnë pastrimin efektiv të enëve. Kjo është një formulë e dobishme që paraqet zero rreziqe shëndetësore.

Disa nga pacientët e mi ende vijnë tek unë për këshilla. Ky medikament është e vetmja gjë që unë u rekomandoj atyre. Ndihmon të gjithë dhe është shumë efektive.

Faqja e internetit e Institutit të Kërkimeve të Kardiologjisë ka publikuar statistikat zyrtare të marra nga studimet klinike. Në total, studimet përfshinin rreth 2,000 pacientë. Të gjithë ata morën një kurs të Recardio.

Statistikat:

 • Presioni i gjakut u normalizua pas 1-2 ditëve të përdorimit – 99% të subjekteve studimore
 • Ritmi i zemrës u normalizua – 97% e lëndëve studimore
 • Enët e gjakut u pastruan plotësisht nga ndërtimi i pllakave – 99% e lëndëve studimore
 • Efektiviteti i trajtimit të sëmundjeve kronike është rritur – 99% e lëndëve studimore
 • Përmirësimi i shëndetit në përgjithësi – 100% e lëndëve studimore
 • Asnjë efekt anësor nuk është vërejtur – 100% e lëndëve studimore

– Sa kushton Recardio dhe ku ta blini?

– Ju ndoshta e dini se unë tani jam në pension dhe shumë ilaçe janë tepër të shtrenjta për mua. Kjo është arsyeja pse unë kurrë nuk do të rekomandojë një produkt të shtrenjtë. Recardio është plotësisht e përballueshme, sidomos tani. Është SHITUR ME NJË ZBRITJE PREJ 50% DERI NË ?????

Ilaçi është produkti kryesor në luftën kundër hipertensionit. Ekziston një program i qeverisë që i lejon këdo ta përfitojë atë me një zbritje prej 50%.

Disa fjalë të procesit të porositjes dhe të transportit.

Nëse dëshironi të porositni Recardio, veproni si vijon:

 • Plotësoni formularin e porosisë në faqen zyrtare të internetit.
 • Pas kësaj, do të kontaktohet nga një operator i cili do të konfirmojë detajet e transportit me ju
 • Transporti zgjat 4-7 ditë. Pas kësaj, mund të vini në zyrën postare dhe të merrni Recardio tuaj.

Për të mbajtur enët tuaja të pastra dhe të shëndetshme, unë rekomandoj që të merrni një kurs trajtimi një herë në çdo 1 ose 2 vjet. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për njerëzit e moshuar. Ju do të jeni në gjendje të përmirësoni ndjeshëm shëndetin tuaj dhe të vononi procesin e plakjes. Enët e gjakut të pastër janë çelësi i një jete të gjatë dhe të shëndetshme.

– Faleminderit për një intervistë të tillë interesante.

Më vonë, gjatë një bisede personale me ne, Dr. Martin pranoi se ai ende kujdeset për kopshtin e tij dhe madje ndihmon edhe fëmijët e tij të cilët janë gjithashtu në pension.Gruaja e tij Rose është 99 vjeç. Ata të dy pastrojnë enët e tyre nga ngritja e pllakave çdo vit. Sipas Dr. Martin, ata do të kishin vdekur kohë më parë si shokët e tyre nëse nuk do ta bënin këtë.

  Leave Your Comment

  Your email address will not be published.*